Brandy Alexander er en klassisk cocktail fra tidlig 1900-tallet.
Det er en variant av klassikeren Alexander, men som da er basert på Cognac istedenfor Gin.
Ingen vet med sikkerhet hvem som lagde den originale Brandy Alexander, men ryktene tilsier at den ble laget første gang i anledning bryllupet mellom Prinsessen Mary og Greve Lascelles i Westminister Abby i 1922.
Brandy Alexander gjør seg veldig fint som en cocktaill etter maten eller som en fin avslutting på kvelden.
3cl Cognac (De Luze VS / De Luze VSOP)
3cl Crème de Cacao (De Kuyper Crème de Cacao)
3cl Kremfløte
Shake sammen alle ingrediensene godt i en cocktailshaker (sirka 30sekunder) og sil over i glasset.
Serveres i et nedkjølt klassiskt cocktailglass
Riv litt muskattnøt på drinken.
Fortell vennene dine om bryllupet i 1922 som om det er hverdagskost å drikke det samme som de kongelige og nyt med andakt.