Sazerac er en absolutt klassiker som beklageligvis ofte gjøres feil. Både metode og ingredienser går ofte i ball. Den definerende delen av en Sazerac er den enkle metoden som involverer 2 nedkjølte old-fashion glass, men først til bakgrunnshistorien..
Sazerac cocktailen dukket først opp runt 1850. Den ble oppkalt etter Cognac-brandet Sazerac de Forge et Fils, som var hovedingrediensen i denne resepten. Da Phylloxera epidimien utraderte store deler av Europas vingårder på 1860-tallet, ble Cognac i en lang periode svært vanskelig å oppdrive. Derfor er det mange som den dag i dag bruker rug whiskey eller borboun når de lager en Sazerac, men for tradisjonalisten, og de som vil gjøre den korrekt, så er det altså Cognac som skal brukes.
Ingredienser:
5 cl Cognac
1 cl absinthe
1 brun sukkerbit
2 «dæsjer» med cocktail bitters
1 sitronzest (en strimmel med sitronskall)
Fremgangsmåte:
En ekte klassiker har dukket opp på kinolerrete minst en gang, og i «Live and Let Die», James Bond filmen som kom ut i 1973, bestiller Bond sin CIA-kollega Felix Leiter to Sazerac.