Nå som sommeren nærmer seg, så er det fristende å nyte en cocktail med hint av frisk sitrus, i sola. Denne rosa grapefruktcocktailen er perfekt balansert med syrlig sitrussmak kombinert med den søte aromaen av anis i Sambuca. For å gi cocktailen det et lille ekstra så inkluderer vi sukkerlake med kanel. Dette gir i tillegg til anissmaken et hint av nellik og urter.
Ingredienser:
4 cl Sambuca
6 cl rosa grapefruktjuice
1 cl sukkerlake med kanel
2 cl eggehvite
Bitters
Appelsinskall
Frisk timian
Fremgangsmåte: Fremgangsmåte: Ha ingrediensene i en shaker, fyll i isbiter og rist godt. Sil innholdet over i et cocktailglass før du avslutter med litt bitters, frisk timian og appelsinskall.
Molinari Mojito
Ingredienser:
4 cl Sambuca
Juicen fra ½ lime
5-6 mynteblader
Schweppes sodavann
Sukker
Fremgangsmåte: Miks drinken direkte i et tumblerglass. Muddle først lime, mynteblader og sukker i glasset. Ha i Sambuca og isbiter. Rør godt og topp med sodavann.
Molinari Basilicum
Ingredienser:
4 cl Sambuca
1,5 cl sitronjuice
Schweppes sodavann
1 eplebåt
12 basilikumblader
En liten bit ingefær
Fremgangsmåte: Muddle basilikumblader og ingefær i en shaker. Tilsett Sambuca og rist godt sammen med is. Sil miksen to ganger før du heller over i et margaritaglass og topper med sodavann. Bruk en eplebåt og basilikumblader som garnityr.
Molinari Irish
Ingredienser:
2 cl Sambuca
2 cl espresso kaffe
2 cl irish whiskey
Fremgangsmåte: Ha ingrediensene i en shaker, fyll i isbiter og rist godt. Server i et godt avkjølt cocktailglass.
Molidori
Ingredienser:
2 cl Sambuca
2 cl melonlikør
Appelsinjuice
Fremgangsmåte: Ha Sambuca, melonlikør og appelsinjuice direkte i et tumblerglass. Rør godt med isbiter og bruk en melonskive som garnityr.
Zammut Cobbler
Ingredienser:
4 cl Sambuca
Prosecco
1 appelsinbåt
1 pærebit
5 grønne druer
Fremgangsmåte: Muddle frukten i en shaker, tilsett Sambuca og is og rist godt. Sil miksen to ganger og hell i et champagneglass. Topp med Prosecco. Bruk karamellisert pære og stjerneanis som garnityr.
Cucumis Collins
Ingredienser:
4 cl Sambuca
2 cl sitronjuice
Schweppes sodavann
Agurk
1 cherrytomat
1 sitronskive
Fremgangsmåte: Muddle agurken i en shaker og tilsett Sambuca, sitronjuice og is før du rister godt. Sil over i et tumblerglass og topp med sodavann. Bruk en agurkskive, en sitronskive og en cherrytomat som garnityr.
Angelo Fizz
Ingredienser:
3 cl Sambuca
1 cl Limoncello di Capri
2 cl sitronjuice
2 cl eggehvite
Schweppes sodavann
Rosmarin, timian, bergamott
Fremgangsmåte: Ha ingrediensene i en shaker, fyll i isbiter og rist godt. Ha miksen over i et tumblerglass og rør godt og topp med sodavann. Bruk rosmarin og timian som garnityr og smak til med bergamott.
Molinari Green Tea
Ingredienser:
4 cl Sambuca
1 cl frisk limejuice
Grønn te
Myntespire
2 cocktailbær
Fremgangsmåte: Fyll et gobletglass (teardrop) med is og tilsett alle ingrediensene. Rør forsiktig. Bruk en myntespire som garnityr.
Molinari Apple
Ingredienser:
4 cl Sambuca
Eplejuice (av grønne epler)
Sitronbrus
Lime, mynte, epleskiver
Fremgangsmåte: Muddle lime og mynte direkte i et gobletglass (teardrop) fylt med is.Ha i alle ingrediensene, topp med 50/50 eplejuice og sitronbrus, og bruk grønne epleskiver som garnityr.
Exotic Molinari
Ingredienser:
4 cl Sambuca
Pasjonsfruktjuice
Ingefær
Jordbær, most grapefrukt, frisk mynte
Fremgangsmåte: Muddle jordbær sammen med grapefrukt og mynte i en shaker. Fyll et krus á la ølkrus, med is og hell ingrediensene over. Rør forsiktig. Bruk mynte, ingefær og jordbær som garnityr.
Molinari Peach
Ingredienser:
2 cl Sambuca
2 cl ferskenlikør
Schweppes Lemon
Lime
Mynteblader
Fremgangsmåte: Muddle lime og mynte i et tumblerglass. Ha i isbiter og ingrediensene. Rør lett og bruk mynte som garnityr.
Frozen Strawberry Molinari
Ingredienser:
3 cl Sambuca
1 cl hylleblomstlikør
3 cl jordbærsirup
Prosecco
Jordbær og mynteblader
Fremgangsmåte: Bland ingrediensene i et gobletglass (teardrop) med is i og rør forsiktig. Bruk jordbær og mynteblader som garnityr.