Calvados regnes for å være verdens beste eplesprit og konsumeres ofte rett før, under, eller etter middag. I tillegg kan man mikse mange gode drinker med Calvados.
Her er noen forslag på Calvados drinker:
Hot Spiced Cider
Ingredienser:
8 cl varm cider
4 cl calvados
2 cl flytende honning
En bit sitronskall
En bit appelsinskall
En kanelstang
Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i et vinglass og pynt med sitron- og appelsinskall samt en kanelstang.
Serendipity
Ingredienser:
8 cl nypresset eplejuice
4 cl calvados
6 mynteblader
Champagne
Fremgangsmåte: Muddle myntebladene i et avkjølt rocksglass. Fyll opp med isbiter. Ha i eplejuice og calvados. Topp med champagne og rør.
Apple Car
Ingredienser:
2 cl calvados
2 cl triple sec
1,5 cl sitronjuice
Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Shake og sil over i et avkjølt cocktailglass.
Deauville
Ingredienser:
2 cl cognac
2 cl calvados
2 cl sitronjuice
2 cl triple sec
Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Shake og sil over i et avkjølt cocktailglass.
Ambrosia
Ingredienser:
2 cl cognac
2 cl calvados
2 cl triple sec
1 cl sitronjuice
Champagne
Fremgangsmåte: Ha is i en shaker. Ha deretter i cognac, calvados, sitronjuice og triple sec. Shake og sil over i et avkjølt champagneglass. Toppes med champagne.
Cinnamon Warmer
Ingredienser:
1,5 cl mørk rom (fatlagret)
2,5 cl calvados
2 cl sitronjuice
2 cl flytende honning
Eplejuice
1 bit sitronskal
1 bit appelsinskall
Fremgangsmåte: Ha i mørk rom (fatlagret), calvados, sitronjuice og flytende honning i et avkjølt vinglass. Toppes med eplejuice. Pynt med sitron- og appelsinskall.