Det riktignok mange som hevder å stå bak drink oppskriften på en Margarita, men alle historier som dateres etter andre verdenskrig er lite troverdige ettersom verdens største tequila brand ble markedsført i USA med slogan’en «Margarita, More than a girl’s name» allerede i 1945.
Den tidligst daterte historien er at Fracisco «Pancho» Morales komponerte Margarita com cocktail 4. juli, 1942 i en bar ved navn Tommy’s Place i El Paso-Juarex området. Morales ble bedt om å lage en Magnolia, men kunne ikke oppskriften. Så med påtatt skråsikkerhet lagde han en ny cocktail som gjesten elsket. Den ble kalt en Margarita.
En Margarita er simpelthen en Side Car hvor cognac er byttet ut med tequila, og sitronjuice med limejuice.
Resept og framgangsmåte for en klassisk Margarita blir dermed som følger:
1. Gjør klart et martini glass (eller et klassisk Margarita glass om du har) ved å først kjøle det ned, for så å fukte kanten på glasset med en limebåt, før du snurrer det rundt i salt (for å lage en saltkant på glasset)
2. Bland like deler tequila, triple sec og ferskpresset lime juice (2 cl av hver) i en cocktail shaker.
3. Fyll shakeren litt mer enn halv full med is og shake hardt i 10 sekunder (husk å sette lokk på shakeren)
4. Hell over i et martini glass (kjøl gjerne glasset ned på forhånd)
For en frozen variant, kjøres alle ingredienser fra punkt 2, sammen med is i en blender.