Som med mange gamle klassikere debatteres det hvem som er opphavsmann til denne oppskriften, men Robert «Rosebud» Butt hevder å ha komponert cocktailen til en drink-konkurranse i 1972.
Det viktigste er vel egentlig at en Long Island Iced Tea (ikke ice tea, men iced tea) er en forfriskende tørsteslukker året rundt.
I en cocktailshaker fyll
1 cl vodka
1 cl gin
1 cl blank rom
1 cl triple sec
1 cl blank tequila
6 cl sitronjuice
2 cl sukkerlake
Shake hardt og hell over i et highball glass (høyt drink glass) fyllt med is
Denne cocktailen kan med enkle grep forandres til f.eks. :
Sydney Iced Tea (bytt tequila med fersken likør, og vanlig cola med sukkerfri)
Texas Iced Tea (bytt 1 cl tequila med 1 cl bourbon)
Long Beach (bytt cola med tranebærjus)
Electric Iced Tea (bytt ut 1 cl triple sec med 1 cl blå curacao og cola med sprite)
Tokyo Iced Tea (bytt ut 1 cl tequila med 1 cl melon likør og cola med sprite)