Den perfekte starten på 17. mai frokosten, eller en hvilken som helst annen frokost eller brunch. Eller egentlig den perfekte starten på hva som helst
Champagne cocktailen Mimosa oppstod i 1925, og opphavsmannen var Frank Meier ved Ritz Hotel baren i Paris.
Enkelt nok består en Mimosa av 50/50 appelsin juice og Champagne
Trikset for å få den til å smake best mulig er å bruke en godt avkjølt tørr Champagne, og iskald ferskpresset appelsinjuice. Ikke spar penger på å kjøpe kjip og dårlig juice fra konsentrat. Eller som en god venn av oss pleier å si: «Det er ikke der penga går»
Hvis man vil variere litt, så prøv gjerne med blodappelsin for mer sødme, eller rosa grapefruktjuice for mer bitterhet. Er man i det løsslupne hjørnet så tilsett gjerne litt granateple juice og noen frø fra et granateple. 1 flaske Champagne bør holde til ca 10-12 drinker (eller 15 hvis du er av den forsiktige eller gjerrige sorten)