Ikke bare er Blood and Sand en av de få klassikerne som inneholder skotsk whisky, det er også et lite mysterium hvem som egentlig komponerte den.
I 1922 spiller Rudoplh Valentino tyrefekter i filmen Blood and Sand. En film som av samtidens kritikere ble omtalt på denne måten: «It is the story’s name and not the story or plot that made Blood and Sand the big hit» Slik er det dog ikke med drinken som første gang er omtalt i The Savoy Cocktail Book i 1930. Innholdet i cocktailen er overraskende på en måte filmen den ble oppkalt etter trolig aldri var.
Fyll en shaker med is og tilsett:
2 cl skotsk blended whisky
1 cl rød (søt) vermouth
1 cl kirsebær likør
2 cl ferskpresset juice av blodappelsin
Shake hardt og sil over i et avkjølt martini-glass. Pynt med en appelsinzest.
Drikk gjerne med andakt, men vær klar over at man ikke blir Rudolph Valentino uansett hvor mange man drikker.