Bramle er en moderne klassiker, fra Soho, London rundt 1984.
I 80-tallets London hadde man en liten cocktail revolusjon, og midt i denne stod Dick Bradsell som den gang utførte faget sitt som bartender ved Fred’s Club i Soho. Han komponerte denne elegante varianten av en Gin Fix. Bramble er både leskende, forfriskende og ikke minst visuelt fristende.
Dog er den likevel såre enkel å lage. Det mest kompliserte innslaget for hjemmebartenderen er den knuste isen.
Man går frem på denn måten:
Fyll et old fashion glass (whisky glass/rocks glass) med knust is
Fyll opp med
4 cl Gin
3 cl ferskpresset sitron juice
1 cl sukkerlake
Rør rundt
Hell forsiktig (float) 1 cl bjørnebær (blackberry) likør over
Pynt gjerne med en sitronskive og et bjørnebær på toppen
Nyt det visuelle underverket mens bjørnebærlikøren sakte renner ned gjennom den knuste isen, før du drikker deg utørst.