En klassisk Champagne Cocktail er en av de eldste cocktailene, og dateres så langt tilbake som midten av 1800-tallet. Den første skriftlige referansen til en Champagne Cocktail kom i boken Panama av Robert Tomes så tidlig som i 1855. Enkel å lage, men samtidig overdådig og dekadent
Du trenger:
1 glass – helst et Champagne coupe glass, men et Champagne flute glass går det også
1 sukkerbit (helst en av disse rustikke, klumpete brune sukkerbitene)
Angostura Bitters
En god Cognac (helst en V.S.O.P. eller bedre)
Champagne (ikke proseccco eller cava, det smaker ikke det samme)
Fremgangsmåten for en god Champagne Cocktail er svært enkel, men best resultat får man om man kjøler ned alt, inkludert glass og Cognac på forhånd.
Plasser sukkerbiten i det avkjølte glasset, og dynk den med bitters
Tilsett 2 cl Cognac
Tilt glasset og hell Champagne forsiktig ned langs innsiden av glasset, for så å rette opp glasset og toppe opp.
Pynt gjerne med sitron eller appelsinskall.
Nytes i godt lag! En Champagne Cocktail er ikke en drink man drikker alene, men er til for de festlige anledninger.