Daiquiri [daikiˈɾi]
Daiquiri er også en strand øst for Santiago de Cuba, og ordet stammer opprinnelig fra Taino folket.
Her skal vi dog fokusere på den klassiske cocktailen Daiquiri. Simplistisk og enkel å lage hjemme, er en Daiquiri cocktail enkelt forklart kunsten å balansere sødme (rom) og syre (lime).
1. Fyll en cocktailshaker med is
2. Hell opp 4 cl mørk rom, 2 cl ferskpresset limejuice og 1 cl sukkerlake
3. Shake hardt
4. Sil over i et martiniglass (eller et vinglass om du ikke har martiniglass)
5. Pynt gjerne med et limehjul på kanten av glasset
6. Smil og nyt. Gjerne i godt lag
Daiquiri er for mange mest kjent som en frozen cocktail, men oppskriften ovenfor er altså originalen. Hvis man heller vil prøve f.eks en Frozen Strawberry Daiquiri erstatter man 2 cl mørk rom med 2 cl jordbær likør, og tilsetter enten jordbærpure eller ferske/frosne jordbær (syltetøy går an, men da må man bruke litt mer limejuice) og kjører sammen med is i en blender. Man kan selvsagt gjøre samme øvelse med akkurat de fruktene/bærene man ønsker. Lykke til!