Dry Martini er kanskje den ultimate cocktail for et øyeblikks «instant coolnes», og en av de enkleste cocktails i forhold til antall ingredienser. Kunsten ligger derimot i å kunne lage den perfekt. Eller i hvertfall perfekt for den som skal drikke den.
James Bond foretrekker sin «shaken, not stirred», mens Chuchrill sies å ha kikket på vermouth flasken mens han kjølte ned ginen. Vi anbefaler en 5:1 ratio mellom gin og vermouth, og røre den for ikke å vanne den ut unødvending.
Ingredienser:
5 cl Dry Gin
1 cl hvit vermouth
Fremgangsmåte:
Fyll en shaker med is, og hell opp gin og vermouth. Rør isen forsiktig rundt uten å knuse den.
Sil så over i et forhånds avkjølt martiniglass og garner enten med en oliven, eller en bit sitronskall på størrelse med en stor tommel.
Det finnes en rekke varianter av en Dry Martini. Noen av de mest kjente er:
– Franklin Martini, med to oliven (oppkalt etter Franklin Roosevelt)
– Gibson, en Dry Martini med to sølvløk i stedet for en oliven
– Dirty Martini, hvor man tilsetter litt av lakèn fra olivenglasset
På 60-tallet snakket man gjerne om en «three martini lunch», men vi anbefaler å holde konsumet utenfor arbeidstid. Med mindre man jobber som hemmelig agent selvsagt…