En sen kveld i 1942 fikk en ung kokk ved Foynes Airport Base i Foynes, nær Limerick, beskjed om at et fly som var forsinket på grunn av uvær, var på vei inn for landing. Han ble bedt om å komponere noe som ville varme trøtte og kalde passasjerer, og kom opp med det som skulle bli en klassiker servert på enhver bar verden over; Irish Coffee.
For en riktig Irish Coffee gå frem på denne måten:
1. Forvarm et stett-glass med glovarmt vann
2. Hell vannet ut og tilsett 2 teskjeer brunt sukker, og hel i kaffe. Rør rundt til sukkeret er løst opp i kaffen
3. Tilsett 4 cl Irish Whiskey
4. Topp opp ved forsiktig legge et lokk med lettpisket krem over
Husk at kremen IKKE skal være stivpisket. Den skal være litt flytende, slik at man kan drikke gjennom kremlokket (man skal ikke trenge å bruke sugerør, eller røre ut kremen for at det skal kunne drikkes).
Nyt din Irish Coffee i godt lag, på en kald kveld, og bli husket som en hjertevarm og god vert.
Sláinte