Moscow Mule er en drink som er enkel å lage og passer godt til de fleste anledninger, drikk den før eller etter maten.
Passer i tillegg utmerket til fest og er noe man kan nyte godt hele kvelden.
Moscow Mule ble før første gang lagt 1941 på Catham Hotel på Manhattan, New York.
Det er tre venner som star bak denne enkle, men geniale oppskriften.
John A. Morgan, John G. Martin and Rudolph Kunett.
Drinken serveres oftest i et beger laget av kobber. Denne tradisjonen stammer fra John G. Martin som reiste rundt i USA og promoterte Vodka. Han avbildet bartendere rundt om i landet for å kunne vise frem til neste sted han kom til at mange i bransjen stod bak produktet.
Kobber begeret er i utgangspunktet rimelig tilfeldig, men har over tid blitt synonymt med drinken.
I 2013 vedtok «The U.S. Food and Drug Administration» at det ikke er lov å bruke kobber til servering eller tilberedelser av mat og drikkevarer med en p.H. under 6.0
Kobber begeret lever i dag videre, men er i dag som regel laget av rustfritt stål, dekket med kobber på utsiden.
Lages med fordel i kobber beger, med det går fint å bruke et vanlig drink glass.
Lag drinken rett i begeret:
Fyll opp med Is (gjerne knust)
4 cl Vodka
0,5 cl ferskpresset Lime Juice
10cl Ginger Beer (Ikke ginger ale, da det blir for søtt)
Rør om forsiktig.
Pyntes med en lime skive.
Lag gjerne en til en venn eller to også.